kombinovani-dorozhni-mashini-komplektaciya-i-priznachennya
30.12.2020

Комбіновані дорожні машини: комплектація і призначення

Автомобіль КДМ може мати таке змінне обладнання:

  • піскорозкидач;
  • підмітальні щітки;
  • снігоочисник;
  • відвали різних видів.

Розберемо комплектацію КДМ більш докладно.

Піскосолерозкидувальне обладнання

Піскорозкидувач - навісне обладнання, яке встановлюють на кузов вантажного авто. Він має трапецієподібну форму і надійно закріплюється на кузові за допомогою стяжок і болтів. Піскорозкидач оснащений решітчастою кришкою зверху, що запобігає потраплянню в суміш великих часток, що в свою чергу запобігає поломці механізму. Також конструкція має бічні щити, які перешкоджають просипанню суміші в кузов авто.

З цим обладнанням допускається використання піску і солі. Також можуть бути використані інші суміші, призначені для боротьби з ковзанням транспорту по дорогах в зимовий час. Крім того, дане обладнання може бути використано в дорожньому будівництві для розкидання щебеню, гравію або відсіву.

Підмітальні щітки

Ще один вид навісного обладнання, яке встановлюється на підмітально-прибиральні машини. Щітки призначені для змітання в сторону і забору сміття. Найчастіше щітки встановлюються попереду, під рамою вантажного авто, але в деяких випадках можна зустріти КДМ з щітками і спереду і ззаду.

Конструкція може бути оснащена резервуаром, в який потрапляє зметений пил і який спустошується методом перекидання. Можуть використовуватися самостійні щітки, які змітають бруд в сторону, після чого вона збирається за допомогою іншого обладнання. Машини підмітально-прибиральні вакуумні купити можна укомплектовані резервуаром з водою - для зволоження дорожнього покриття в літній період.

Підмітальна машина для снігу служить для прибирання снігу і боротьби з обмерзанням. Щітки для такої машини використовують полімерні або сталеві, в той час як прибирання пилу може здійснюватися і пластиковими, більш дешевими, щітками.

Снігоочищувач

КДМ для прибирання снігу оснащують швидкісним відвалом зі сталевим ножем на його краю, що дозволяє досить легко і швидко очищати дорожнє покриття від снігу. Відкидання снігу на узбіччя проводиться таким методом, щоб не погіршувати видимість дороги для водіїв. Кут положення відвалу може становити 40 градусів. Сніг в такому випадку відкидається на відстань до 20 метрів. Такі відвали використовують для прибирання магістралей і міжміських автомобільних доріг.

Для роботи в місті менші за габаритами відвали з ножем, виконаним з міцної гуми. Ширина їх складає 2,6 метра, а кут поперечного положення досягає 30 градусів. Підйом і опускання відвалу здійснюється за допомогою гідравлічної системи. Деякі моделі мають підвіс, що допомагає повторювати форму дорожнього покриття і здійснювати прибирання якісніше.

Швидкість чищення снігу такою технікою може досягати 60 км / год. Залежно від габаритів і ваги конструкції, швидкісний відвал може бути встановлений на різні типи вантажних авто.

Відвал поворотний

Більш практичний і маневрений у використанні - поворотний відвал. Підйом, опускання, а також поворот вправо/вліво здійснюються з кабіни. Ширина конструкції становить 3 метри, що дозволяє очищати від 2,65 м (в повернутому положенні) до 3 метрів дороги. Швидкість очищення дорожнього покриття може досягати 40 км/год, швидкість транспортування з піднятим відвалом - 60 км/год.

Снігоприбиральна машина може бути також оснащена бічними відвалами.

Продажа коммунальной техники в Украине

ПКК “Спецмаш” пропонує широкий вибір комунальної техніки. У нас можна придбати:

  • машина комбінована дорожня;
  • самоскиди;
  • Гудронатори;
  • каналоочістітельние машини;
  • аварійні-вахтові машини;
  • навісне обладнання;

запчастини для спецтехніки.

Машини підмітально прибиральні вакуумні можна купити замовивши зворотний зв'язок на сайті. Наші фахівці дадуть відповідь на всі питання і допоможуть вам зробити правильний вибір.