miyka-polivannya-i-zvolozhennya-vulic-za-dopomogoyu-polivomiynogo-obladnannya
24.01.2021

Мийка, поливання і зволоження вулиць за допомогою поливомийного обладнання

Поливомийне обладнання відіграє важливу роль у благоустрої сучасних міст. Велика кількість пилу, опади і несприятливі погодні умови негативно впливають на якість дорожнього покриття. Щоб дороги довше служили, були максимально безпечними для пересування за ними потрібен спеціальний догляд. Взимку це чистка снігу і льоду, а в теплу пору року - полив та миття доріг.

Які бувають види поливомийного обладнання?

Сучасна спецтехніка значно спрощує догляд за міськими дорогами, завдяки різноманітності та функціональності навісних конструкцій. Різниться Поливомоєчне обладнання за такими основними показниками:

  • місце кріплення навісної конструкції - може бути передня і задня;
  • тип розподіляє пристрої - тарілчасті, плоскоструменеві або конусоподібні форсунки;
  • робочий тиск води в агрегаті;
  • ширина конструкції - відповідно, ширина оброблюваного дорожнього покриття;
  • обсяг цистерни.

Навісне обладнання для КДМ може кріпитися як попереду кузова, так і ззаду. Фронтальні конструкції використовують для видалення бруду з доріг і відбійників. Для цього використовують Поливомийне обладнання високого тиску - конусоподібні форсунки ближньої і далекої дії. Завдання даного типу обладнання - миття доріг і тротуарів (в залежності від габаритів машини). Управління миючим агрегатом здійснюється з кабіни водія.

Задні конструкції використовують в комбінованих підмітальних машинах для зволоження щойно підметеної поверхні. Поливомийне обладнання такого типу має більш низький робочий тиск і плоскоструменевий або тарілчастий тип форсунок. Так як сміття і пил попередньо прибираються з дорожнього покриття вакуумної машиною, немає потреби в високому тиску води. Відповідно і витрата води в такому агрегаті нижче. Але менший і резервуар для неї, адже основну частину кузова займає вакуумний пилосос.

Збиральна спецтехніка може бути розрахована як на проїжджу частину, так і на тротуари. Від цього залежать габарити обладнання і використовуваного для його установки шасі. Для миття проїжджої частини встановлюють поливомийне обладнання на МАЗ і інші види вантажних авто. Ширина оброблюваної поверхні може досягати 3,5 метрів при митті обладнанням високого тиску і до 16 метрів при зволоженні доріг через високонапорні сопла.

Обсяг цистерни в різних моделях варіюється від 7 до 15 кубометрів. Набір води здійснюється з водойми за допомогою насоса. Конструкція може бути встановлена на шасі вантажного авто вітчизняного або зарубіжного виробництва.

Сфери використання поливомийних машин

Основною сферою використання є підтримання чистоти в населених пунктах. При інтенсивному русі транспорту по міських дорогах в повітря піднімається велика кількість пилу, що спричиняє забруднення повітря, рослин, будинків і в кінцевому результаті має негативний вплив на здоров'я людини.

Застосовують зволоження вулиць в жарку пору року, щоб продовжити термін служби дорожнього покриття. Так як при нагріванні асфальтове покриття стає більш схильним до деформації і в результаті скорочується термін його служби, почали використовувати зволоження доріг з метою охолодження їх поверхні.

Миючу спецтехніку використовують для очищення від бруду дорожніх знаків, відбійників і інших конструкцій.

Також використовують даний вид https://specmash.org.ua/product/mashiny-kombinovannye-dorozhnyeмашин і для розприскування соляних і хімічних розчинів в зимову пору - як засіб боротьби з обмерзанням дорожнього покриття.

Для різних цілей необхідні різні типи шлангів і форсунок. Тому машини найчастіше мають комбіновану систему, що збільшує їх функціональність і дозволяє за допомогою однієї одиниці техніки виконати значно більшу кількість робіт.

Комбіновані дорожні машини від ПКК "Спецмаш

Високоякісне навісне обладнання на шасі вітчизняних та імпортних автомобілів, сервісне обслуговування, навчання персоналу роботи зі спецтехнікою, запчастини від виробника - все це вам пропонує компанія "Спецмаш". Звертайтеся за консультацією за телефонами вказаними на сайті або по e-mail. Досвід наших фахівців допоможе вам стати кращим у своїй справі.